skip to Main Content

Mikä on tärkeintä raakaleivonnassa?

Törmään kahvilassa lähes päivittäin ihmisiin, jotka kyselevät minulta neuvoja liittyen leivontaan, ruokavalioon sekä raaka-aineisiin. Moni kokee raakaleivonnan haasteelliseksi, eikä oikein tiedä mistä lähteä liikkeelle. Minä tiedän. Raakaleivonnassa on yksi asia, mikä on ylitse muiden. Yksi asia, mikä on se kaikista tärkein juttu, nimittäin RAAKA-AINEET.

 

 

Jos ajatellaan, että rakennat oman talon, mutta perustukset eivät ole kunnossa, lopputuloksena ei voi olla mitään muuta, kuin täysi katastrofi. Tai alat parisuhteeseen ihmisen kanssa, joka ei ole lainkaan tasapainossa itsensä kanssa. Kaikki tietää, että sellaiselta pohjalta on hyvin vaikea saada toimivaa seurustelusuhdetta. Aivan sama pätee raakaleivonnassa. Jos sinulla on alun alkaen huonot raaka-aineet, ei lopputulos voi olla mitään muuta, kuin täysi pannnukakku.

 

 

Kun aloitin yritystoimintani, tiedättekö mikä oli se kaikista haastavin juttu? Ei, se ei ollut se että minulla oli kolmen kuukauden ikäinen pikkuvauva ja 2-vuotias lapsi. Se ei ollut myöskään se, että heräsin jokaisena yönä 15-20 kertaa lohduttamaan / syöttämään lastani. Se ei myöskään ollut se paperibyrokratia, mistä en olisi selvinnyt ilman läheisten yrittäjä ystävieni apua. Ehdottomasti haastavin juttu oli löytää täydelliset raaka-aineet. Totuus on se, että raakaleivonnan aloitettuani harrastusmielessä en edes tajunnut, että raaka-aineissa voi olla niinkin suuria eroja. Se ensimmäinen kerta, kun sain käsiini täydelliset raaka-aineet, tajusin vasta että aiemmin käyttämäni mantelit, taatelit, hunaja ym. eivät olleetkaan niin laadukkaita, kuin olin kuvitellut.

 

Tänä päivänä tuo kaikki on minulle helppoa, koska minulla on luottotoimittajani, ja tiedän mistä saan tilattua ne oikeat raaka-aineet kuhunkin tarkoitukseen. Mitä esimerkiksi kaakaovoihin ja vaniljajauheeseen tulee, niin tilaan ne suoraan Englannista. Kylmä totuus on se, että Suomesta en ole niitä löytänyt siihen laatuluokkaan, minkä itse kelpuutan. Olen myöskin tehnyt raaka-ainetoimittajilleni hyvin selväksi, että meillä ensimmäisenä kriteerinä on laatu, ja vasta toisena hinta. Monet raaka-aineet, joita me Cake Dayssä käytämme, eivät todellakaan ole halvimmasta päästä. Joskus voi tietenkin olla niinkin päin, että se halvin onkin parasta. Joten hinta ei myöskään ole aina se, mikä ratkaisee.

 

 

Miten siis tunnistaa hyvät raaka-aineet? Oikeastaan siihen ei ole paljon muuta ratkaisua, kuin kantapään kautta. Kun saa kerran oikeasti huonoa tavaraa, ja kerran todella hyvää, se riittää tunnistamaan eron. Näissä kuvissa olenkin yrittänyt näyttää teille, että millaisilta hyvien raaka-aineiden tulee näyttää, ja mikä on lopputulos, kun on käytössään laatutavaraa. Tarkoituksena meillä onkin tulevaisuudessa saada teille käyttöönne aivan samoja raaka-aineita, kuin me käytämme. Tulen myöskin järjestämään raakakakkukursseja, jotta voin hyödyntää kaiken osaamiseni, ja kannustaa teitäkin onnistumaan raakaleivonnassa.

 

Ihanaa pääsiäispäivää,
ja toivottavasti koette tästä
kirjoituksesta olevan apua teille
raakaleivonnassa!

 

 

<3:lla Marja

Back To Top