skip to Main Content

Miten uudet tuotteet syntyvät ja miten K-Ruoka-lehti liittyy niihin?

Aloitin raakaleivonnan vanhimman tyttäreni syntymän jälkeen ihan kokeilu mielessä. Poimin ensimmäisen reseptin jostakin nettiblogista, ja lopputulos oli jotain aivan järkyttävää. Edes lasten isä, jolla on tapana syödä kaikki, mitä kukaan muu ei syö, ei kelpuuttanut tekemääni kakkua. 😀 Osittain epäonnistumiseni johtui reseptistä, ja osittain siitä, että minulla ei ollut kaikkia tarvittavia raaka-aineita, ja korvasin ne joillakin omasta mielestäni vastaavilla tuotteilla. Virhe. Iso virhe. En tiennyt mitään raakaleivonnasta, joten sooloilu ei tässä kohtaan varmaankaan ollut paras ratkaisu.

Olen aina ollut aika periksiantamaton ihminen, kun jotain oikein tosissani haluan. Onnistuminen on aina kuulunut tavoitteisiini. Tällä kertaa olin päättänyt opetella leipomaan. En edes osannut leipoa uunikakkua, raakakakusta nyt puhumattakaan. Aloitin ahkeran itsenäisen opiskelun, opiskelun mikä jatkuu tänäkin päivänä. Etsin netistä aina uusia ja uusia reseptejä, kokeilin ja kokeilin, epäonnistuin ja kokeilin taas. Jossakin vaiheessa tajusin raakaleivonnan perusteiden olevan enemmän kuin hyvin hallussa. Tuolloin päätin, että on aika ottaa ohjat omiin käsiini, ja alkaa kehitellä reseptejä. Minulla oli aina läheisiä ystäviä, sekä perheenjäseniä koemaistelemassa leipomuksiani, ja otin sekä positiivisen, että rakentavan palautteen vastaan. Tiesin, että en tulisi onnistumaan, ellen olisi pystynyt ottamaan myös kritiikkiä vastaan. Ei mennyt kauankaan, kun en enää saanut oikeastaan mitään negatiivista feedbackia. Jossakin vaiheessa olin itsekkin täysin tyytyväinen tuotteisiini, ja se jos mikä on harvinaista. 😀 Tässä kohtaa aloitin raakaherkkujen myymisen myös asiakkaille.

UUSIN TUOTTEENI RAAKA MUSTAHERUKKAKAKKU

Minulla on paljon erilaisia tapoja hakea inspiraatiota tuotekehittelyyn. Joskus se tapahtuu asiakkaan toiveesta, joskus jokin tuote syntyy lähes vahingossa, ja joskus jokin idea saattaa pyöriä mielessäni jopa kuukausia, tai enemmänkin. Se mitä olen oppinut tästä kaikesta on kuitenkin se, että mitään ei synny pakottamalla. Reseptien kehittelyyn täytyy olla se intohimo, se palo, se halu onnistua. Tämä on omanlaisensa taiteen laji, ja mitä rentoutuneempi on, sitä todennäköisempää on, että saa uusia tuotteita markkinoille. Yksi ehdottomasti parhaaksi kokemani inspiraation lähde on minulle ollut vaunukävely lapsen / lasten kanssa. Pienokainen nukkuu tyytyväisenä vaunuissa, itse saan hyötyliikuntaa, raitista ilmaa ja mieli on niin avoin, kuin voi vaan koskaan olla. Myös salitreenaaminen on minulle usein sellaista itsetutkiskelun aikaa. Samalla kun treenaan, käyn läpi omia ajatuksiani, ja saan usein myös uusia ideoita.

PÄÄSIÄISEN RAAKA KIIVI-SITRUUNAKAKKU

Tässä työssä täytyy olla vähän niinkuin ”hereillä” kaiken aikaa. Jos haluaa uudistua, kehittää tuotteita ja palveluita, täytyy olla valmis vastaanottamaan informaatiota joka puolelta. Tänään esimerkiksi kävin perheeni kanssa kaupassa, sovitin tyttärelleni uusia lenkkareita, kunnes silmiini pisti K-Ruoka-lehti. Nappasin sen samantien käsiini, ja aloin plaraamaan sitä läpi. Ensimmäisen idean sain iltaruoaksi lehdestä. En siis koskaan ota valmiita reseptejä mistään, mutta kun näen mielenkiintoisen reseptin, otan siitä ideoita talteen ja teen siitää oman näköiseni. Tänään valmistin iltaruoaksi ihanaa riisipastaa, basilika yrttiöljyn ja kanan kera. Tuli muuten ihan taivaallista. Harmi kun en muistanut ottaa siitä kuvaa talteen. No seuraavalla kerralla sitten. 😀 Tämän lisäksi kehitin jo mielessäni ihanan raaka lakritsikastikkeen, sekä raaka minttujäätelön, ihan vain sillä, että selasin lehden pikaisesti läpi. Tämä on ehkä se mitä harrastan kaikista eniten, eli luen perinteisen sokerileivos reseptin ja käännän sen mielessäni raakaversioksi.

Myös kuvat ovat yksi suuri innoitukseni lähde. Selailen paljon lehtien kuvia, instagramia, mitä vain missä voin törmätä herkullisiin kuviin. En usein edes tiedä, mistä nuo tuotteet on valmistettu, tai mikä niiden reseptiikka on, mutta en sitä oikeastaan kaipaakkaan. Yksittäinen kuva riittää jo usein siihen, että pystyn keksimään jotain uutta. Myöskin tuotteet, joista pidin silloin, kun söin vielä valkoista sokeria, vehnää ym. ovat olleet suuressa osassa tuotekehittelyä. Näistä mieleenpainuvimpina ehkäpä meidän ihanat ”dajm”, sekä ”pätkis” patukat.

RAAKA SUKLAAPATUKOITA

Nähdään taas aamulla,

hyvää yötä.

<3:lla Marja

 

 

Back To Top