skip to Main Content

Mitä Cake Daylle kuuluu nyt?

Niin kuin moni teistä jo varmaan tietääkin, kahvila sulki ovensa vuoden 2017 loppuun mennessä. Syitä tähän oli lukuisia. Koin jämähtäneeni täysin paikoilleni. Lapsille jäi aivan liian vähän aikaa. Olin jatkuvasti lopen uupunut, eikä energiaa yrityksen kehittämiseen ollut lainkaan. Olen aina kokenut olevani parhaimmillani kehitellessäni uusia reseptejä, ja niitä ei vain enää syntynyt. Elämästä tuli pakkopullaa. En ole viimeisiin vuosiin pystynyt pitämään lomaa, kuin maksimissaan n. viikon vuodessa. Vaikka rakastankin työtäni yli kaiken, ei kukaan jaksa, jos ei välillä huilaa.

Vuosi 2018 on alkanut mulla akkujen latailuna. Olen etsinyt itseäni, ja sitä mitä elämältäni haluan. Ja mitä en halua. Sen tiedän, että haluan ehdottomasti jatkaa leipomista. Haluan nähdä teitä. Parhaimmat hetket on niitä, kun saan vaihtaa kuulumisia teidän kanssanne, kun noudatte tilaamianne tuotteita. Mulla on alkuvuoden aikana muodostunut mieleeni aika selkeä kuva siitä, mihin suuntaan haluan yritystäni lähteä viemään. En ole maailman kärsivällisimpiä ihmisiä, ja suurimpia haasteita minulla onkin siinä, että asiat eivät tapahdu hetkessä. Vaikka olen jo kuukausia tiennyt mitä haluan lähteä tekemään, toteutus vaatii paljon aikaa ja suunnittelua. Yrityksen kanssa hosuminen ei koskaan tuo hyvää lopputulosta, ja kaikki täytyy aina miettiä alusta loppuun saakka jokaiselta mahdolliselta kantilta.

Jos joku ei vielä tiennyt, niin Cake Dayn toiminta jatkuu ihan täysipäiväisenä edelleen. Otan sekä yksittäisiä tilauksia vastaan, ja viikottain valmistan torstaiksi isomman määrän tuotteita noudettavaksi. Kaikki tilaukset ovat tervetulleita. Aina. Jos vain suinkin ajallisesti pystyn ne toteuttamaan. 🙂 Toiveita saa myös esittää. Älkää unohtako että olen olemassa teitä varten. <3

Olen jo pidempään haaveillut jatkavani blogin kirjoittamista, koska kahvilan ollessa avoinna aikani ei vain enää millään riittänyt tähän. Tulen myös jakamaan blogissani joitakin reseptejäni. Ja kyllä vain. Pääasiassa sellaisia, joita minulla ei ole myynnissä. 😀 Huomaattehan, että seuraava kakkupäivä tulee olemaan taas tämän viikon torstaina, ja tilauksia siihen saa jättää facebookin kautta (ryhmässä raakakakkuja rakkaudella by Marja, tai Cake Dayn sivujen kautta) tästä päivästä huomiseen iltaan saakka. Nyt haluan kuitenkin jakaa teille ihan ENSIMMÄISEN RESEPTINI.

Tässä olkaapa hyvät:

 

MANSIKANMAKUINEN PROTEIINIKAKKU (12cm)

(Mahdollista valmistaa täysin maidottomana. Korvaa heraproteiini isolaatti esim. kauraproteiinilla).

 

POHJA:

80g manteleita

n. 0,5tl himalajansuolaa / merisuolaa

n. 0,5tl ceyloninkanelia

n. 0,5tl kardemummaa

0,30g mantelivoita (biona)

2 rkl vaahterasiirappia

 

TÄYTE:

56g liotettuja cashewpähkinöitä

ripaus himalajansuolaa / merisuolaa

0,5dl makeuttamatonta mantelimaitoa (myös esim. kookosmaito käy)

0,5dl sitruunasta puristettua mehua

0,5tl vaniljajauhetta

1rkl vaahterasiirappia

2 kananmunan valkuaista (Säästä keltuaiset vaikkapa lasten lättytaikinaan, niin ei mene hukkaan :D).

36g heraproteiini isolaattia

 

+ 80g pakastemansikoita

+ ruokalusikallinen vaahterasiirappia

+ ripaus himalajansuolaa

 

Pohja:

 

Laita kuorrutteeseen tulevat cashewpähkinät likoamaan veteen vähintään puoleksi tunniksi. Lämmitä uuni 175 asteiseksi. Laita ensiksi monitoimikoneeseen mantelit, suola, sekä mausteet. Sekoita kunnes manteleista muodostuu jauhoa. Lisää joukkoon mantelivoi sekä vaahterasiirappi, ja sekoita tasaiseksi massaksi. Leikkaa saksilla irtopohjavuoan pohjalle pala leivinpaperia, jotta kakku on helpompi irrottaa vuoasta. Painele kakkupohja tiiviisti leivinpaperin päälle irtopohjavuokaan.

 

Täyte:

 

Kaada mantelimaito, sekä sitruunasta puristettu mehu tehosekoittimen kannuun. Heitä sekaan himalajansuola, vaahterasiirappi sekä vaniljajauhe. Lisää vielä munanvalkuaiset, heraproteiini, sekä liotetut cashewpähkinät (poista vesi), ja sekoita tasaiseksi massaksi. Kaada massa pohjataikinan päälle.

Sekoita tehosekoittimessa mansikat, himalajansuola, sekä vaahterasiirappi tasaiseksi nesteeksi ja kaada vuokaan täytteen sekaan. Voit tehdä esim. hammastikuilla kuvioita, jotta osa massasta jää valkoiseksi ja osa vaaleanpunaiseksi. Laita vuoka uuniin ja paista n. 30 minuuttia uunin tehosta riippuen. Kakku on tarkoitus jäädä keskeltä hieman valuvaksi, joten ethän paista liian kauan. Anna kakun vetäytyä parisen tuntia kylmässä ennen nauttimista. Jos vain maltat. Mä en malttanut. 😉

 

1/4 kakkua sisältää:

343,24 kcal

19,87g proteiinia

16,75g hiilihydraattia

21,24g rasvaa

 

Iloa sinun tiistai päivääsi!

<3:lla Marja

 

 

 

 

 

 

Back To Top